• Detská policajná akadémia - Preventívny program

        • Ďalším cieľom našej školy je, aby deti vnímali ohrozenia dnešnej doby a vedeli s nimi aktívne a správne pracovať. Pre tento účel sme zrealizovali preventívnu aktivitu rozdelenú na viaceré stretnutia s kapitánkou Ing. Michaelou Danišovou, ktorá pracuje v žilinskom policajnom zbore na oddelení prevencie. Cez pracovné zošity spolu hovorili o šikane a ako ju rozpoznať, o rizikách sociálnych sietí, o tom prečo nemá pri sebe zbraň a mnoho iného. Záleží nám na hodnotách, morálke a bezpečí. Chceme, aby naše deti už teraz vnímali a zamýšľali sa nad rizikami vôkol seba a boli pripravené na všetko, čo ich v budúcnosti stretne. Ďakujeme za spoluprácu žilinskému policajnému zboru.

        • Pečenie vianočných oblátok 

        • Predvianočnú náladu v škole sme si v stredu pred vianočnými prázdninami vytvorili spoločným pečením oblátok. Detičky si vlastnoručne vyskúšali, akú námahu treba vynaložiť pri tvorbe tohto lahodného chrumkavého pokrmu pre celú školu, s pridaným medíkom. Stroj treba silou zatlačiť, až kým sa z neho parí teplá para...Deti pečenie veľmi bavilo. Atmosféra bola krásna, spievali sa koledy, popíjal sa punč plný ovocia, hrali sa hry a rozprávali sme sa kto má doma aké tradície na Vianoce. V škole, kde je prostredie láskavé veľa netreba a naše detičky takéto spoločné akcie vždy ocenia.

        • Od jesene až do Vianoc, zažili sme toho moc!

        • Od začiatku školského roka 2021/2022 až do vianočných prázdnin sme v škole spolu stihli veľa zaujímavých aktivít. Trávili sme čas vonku, pri tvorení, i s nevšednými ľuďmi. Stihli sme dokonca založiť školskú záhradu a napiecť vianočné oblátky! Viac uvidíte v našom videu :-)

        • Jeden za všetkých, všetci za jedného!

        • Na konci novembra sa v priestoroch školy uskutočnil preventívny program zameraný na podporu vzťahov medzi žiakmi a vzájomnú spoluprácu. Žiaci vďaka zážitkovým cvičeniam spoznali aké je byť mušketierom a mušketierkou, ktorí na riešenie problémov nie sú sami, ale majú okolo seba priateľov, na ktorých sa môžu spoľahnúť. Spoločne sa naučili, že viac ako dokonalý výsledok je dôležité to, že sme urobili maximum, čo sme vedeli, a že ak držíme pohromade sme silnejší, ako keď sme o samote. Program bol vedený dvoma psychologičkami. Dlhodobým cieľom školy je podpora osobnosti dieťaťa, začlenenie do skupiny a rozvoj jeho psychickej stránky. Podobné preventivne programy plánujeme pravidelne uskutočňovať aj v budúcnosti.

        • Budujeme školskú záhradu

        • Od septembra do novembra sme spolu s deťmi a ich rodičmi budovali školskú záhradu. Prvú etapu sme realizovali v rámci projektu Zdravo a hravo v škole. Tento projekt sme uskutočnili v spolupráci s OZ Eduhra (zriadovateľom budúcej Súkromnej základnej školy Hlboké nad Váhom), ktoré uspelo so svojim návrhom v rámci grantovej výzvy Nadácie SPP - Sppoločne pre komunity.

          Našim zámerom je vytvorenie priestoru, kde by sa mohli žiaci, rodičia, ale aj širšia komunita učiť o prírode a ochrane životného prostredia. Začali sme spolu vytvárať menšiu záhradu s prvkami permakultúry. Tzv. zážitkové účenie je pre dieťa jedným z najefektívnejším spôsobov ako sa naučiť nové veci. Žiaci, rodičia, aj pedagógovia sme pracovali spoločne vlastnými rukami. V záhonoch sú zasadené rastlinky, rozprávali sme sa o permakultúrnych princípoch, pri košoch o dôležitosti nevytvárať priveľa a už vytvorený aspoň správne separova. Pri umiestňovaní ping-pongového stolu zas o dôležitosti šport pre každého z nás. Pekné počasie umožnilo využiť aj nové lavičky.

          Naša nová záhrada má potenciál stať sa výnimočným priestorom pre exteriérové aktivity, kolektívne športy, ktoré učia deti komunikácii, dohode, relaxačné podujatia, ako aj miestom rozvíjania kultúrneho a spoločenského života s dôrazom na sociálne zručnosti v prostredí s rovesníkmi a aj inými generáciami.

          So záhradkou máme ešte plány! V projekte sa bude pokračovať hneď na jar, keď počasie umožní sadiť do záhonov letné jednoročné rastlinky. Plánujeme pozvať starých rodičov a rodičov detí, keď sa opäť vytiahne ping-pongový stôl na záhradu a usporiadame turnaj s rodičmi. Načasovanie, aj rozsah aktivít, samozrejme prispôsobíme aktuálnej epidemilogickej situácii.

           

        • Návšteva v škole

        •  Dňa 27. októbra 2021 sme v rámci „Mesiaca úcty k starším“  privítali v našej škole p. Zrebného, občana Hlbokého nad Váhom.

          Pán Zrebný nám s nadšením porozprával o svojom terajšom živote, ale aj o čase, keď ako žiak navštevoval našu základnú školu. Dozvedeli sme sa o tom, ako vyzerali pôvodné priestory, či o tom ako prebiehalo samotné vyučovanie. Deti so záujmom počúvali a kládli rôzne otázky.

          Na záver stretnutia sme si spoločne zaspievali ľudovú pieseň „Spievanky, spievanky“, ktorú si p. Zrebný pamätal ešte zo svojich žiackych čias.  

        • Október - mesiac úcty k starším

        • Október, nazývaný aj „Mesiacom úcty k starším“ nám pripomína, aby sme si vážili a ctili starých ľudí. Pri tejto príležitosti sme sa aj my zapojili totejto akcie a v školskom klube detí sme sa rozprávali o tom, prečo je dôležité vážiť si starších ľudí okolo nás. Taktiež sme hľadali spôsoby ako im môžeme prejaviť úctu.

          Symbolicky sme pre našich starých rodičov vyrobili špeciálne pohľadnice, v podobe papierových dlaní, ktoré sme vyzdobili a doplnili o milé pozdravy a poďakovania.

        • Šarkaniáda

        • Príjemné jesenné počasie nás opäť pozvalo do prírody, a tak sme sa spoločne vybrali na Hlbockú kalváriu, kde sme púšťali šarkany. Niektoré sme si vyrobili, niektoré sme si kúpili - no to nič nemení na tom, že všetky vzlietli do výšin. Deti mali možnosť zašportovať si, odreagovať sa a zažiť zábavu. Okrem toho sa nám naskytol aj krásny výhľad na okolité hory, obce a mesto Bytča.

        • Vychádzka k Hlbockému vodopádu

        • Učíme sa o prírode v prírode.

          Nový školský rok 2021/2022 sme otvorili vychádzkou k Hlbockému vodopádu, po novovybudovanej turistickej trase v obci Hlboké nad Váhom. Počas vychádzky sme spoločne obdivovali krásy prírody a započúvali sme sa do jej zvukov. Vychádzku sme mali obohatenú o športové aktivity, vďaka ktorým sme prežili príjemný spoločný čas a odniesli sme si množstvo krásnych zážitkov.

    • Kontakty

      • Súkromná základná škola, Hlboké nad Váhom 124
      • 0940177472
      • Hlboké nad Váhom 124, 014 01 Bytča Slovakia
      • 54661510
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje